FSMVÜ | 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı DGS Kayıt İşlemleri
2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı DGS Kayıt İşlemleri
KONTENJAN VE ÜCRETLER BURSLAR ÖDEME BİLGİLERİ ÖĞRENCİ EL KİTABI

2019 DGS ile üniversitemize kayıt hakkı kazanan adaylar, E-Devlet üzerinden elektronik olarak veya Halıcıoğlu yerleşkemize gelerek kayıtlarını yaptırabilirler.

E-devlet Kayıt Tarihleri: 09-11 Eylül 2019

Yerleşkede Yapılacak Kayıt Tarihleri: 09-13 Eylül 2019

Yerleşkemize gelerek kayıt yaptıracak aday öğrencilerimiz, öncelikle öğrenim ücretlerini en yakın Al Baraka Türk Bankasından veya e-ödeme sisteminden ödemeleri gerekmektedir. Ödeme işlemini tamamlayan aday öğrencilerimizin kayıtlarını aktif hale getirmek için yerleşkemize gelmelerini rica ederiz.  (ödeme işlemlerinde öğrenci numaranız gerekmektedir)

Kayıt İçin Gerekli Evraklar

• Ön Lisans Programında Alınan Derslere Ait Onaylı Transkript ve Ders İçerikleri (Islak İmzalı)
  • Eğitim Ücretinin Ödendiğine Dair Dekont

E-Devlet Üzerinden Elektronik Kayıt İşlemleri

2019 DGS ile Üniversitemize yerleştirilen öğrencilerden yerleşkeye gelmeden elektronik kayıt yaptırmak isteyenler 9-11 Eylül 2019 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden e-devlet üzerinden kayıtlarını yaptırabilirler.

Adayların e-devlet üzerinden elektronik kayıt yapabilmeleri için öncelikle mali kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Kayıt yapacak öğrenciler, kendisine tanımlanan öğrenci numarasını kullanarak borcunu öğrenebilirler. ödemelerini e-ödeme veya banka şubesi gişelerinden gerçekleştirebilirler.

Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.

Eğitim öğretim ücretinizi sorgulamak için tıklayınız.

*Öğrenim ücretini kredi kartı ile ödeyecek öğrenciler, https://odeme.fsm.edu.tr  adresine girerek anlaşmalı bankalara ait kredi kartlarıyla ödeme yapabilirler.

Mali kaydını tamamlayan öğrenciler e-devlet üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler. Tam Burslu olarak kazanan öğrenciler herhangi bir mali işlem yapmadan e-devlet üzerinden elektronik kayıt yapabilirler.

DGS Sınavı ile Yerleşen Öğrenci Sınıf Durumu

Üniversitemizde zorunlu hazırlık eğitimi olan programlarda, adaylar hazırlık eğitimini tamamladıktan sonra lisans programında öğrenimine devam edebilir. (DGS ile yerleşen adaylara hazırlık eğitimi muafiyet sınavı düzenlenecek olup, ilgili sınavdan başarılı olan öğrenciler lisans programından öğrenime başlayabileceklerdir.)

*Zorunlu İngilizce Hazırlık Eğitimi muafiyet sınavı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Adayın öğrenimine kaçıncı sınıftan devam edeceği ise, ön lisans programında aldığı derslerin muafiyet işleminin yapılmasıyla karar verilebilir.

Muaf Olduğu Derslerin Toplam AKTS Değeri;

• 50-99 AKTS arasında olan öğrenciler 2. sınıftan,
  • 100-159 AKTS arasında olan öğrenciler 3. sınıftan,
  • 160 AKTS ve üstü olan öğrenciler ise 4. sınıftan devam edebilir.

Muaf olduğu derslerin AKTS toplamı 50’nin altında kalan öğrenciler, 1. sınıftan lisans öğrenimine başlar.

DGS Sınavı ile Yerleşen Öğrenci Muafiyet Durumu

Üniversitemize DGS ile yerleşerek kesin kayıt yaptıracak adayların, kayıt esnasında ön lisans programında alınan derslere ait onaylı transkript ve ders içeriklerini ıslak imzalı bir şekilde  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekmektedir.

Muafiyet hakkında kayıt öncesinde bilgi almak isteyen adayların, ilgili fakülte sekreterlikleri ile görüşmesi gerekmektedir.

Hazırlık Programı

Üniversitemizde eğitim dili %30 İngilizce olan programlarda hazırlık eğitimi zorunlu olup; eğitim dili Türkçe olan programlarda ise hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır.

*İslami İlimler Fakültesi'nin eğitim dili Arapça olması nedeniyle,  Arapça Hazırlık eğitimi zorunludur.

*
Zorunlu Arapça Hazırlık muafiyet sınavı hakkında detaylı bilgi için İslami İlimler Fakültesi ile iletişime geçiniz.

Eğitim Dili %30 İngilizce olan Lisans Programları:

• Mimarlık Lisans Programı
  • İç Mimarlık Lisans Programı
  • İnşaat Mühendisliği Lisans Programı
  • Biyomedikal Mühendisliği Lisans Programı
  • Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği Lisans Programı

*Kazanılan burslar (Tercih bursu vb.) hazırlık eğitimi için de geçerlidir.