• ogrenci@fsm.edu.tr

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuruları

FSMVÜ’de Yatay Geçişe Tam veya Kısmi Burs İmkanı

Üniversitemizin ön lisans ve lisans programlarına yatay geçiş yapmak isteyen öğrencinin daha önceki ön lisans/lisans programına kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, üniversitemizde geçiş yapmak istediği ön lisans/lisans programının aynı yıldaki tam veya kısmi burslu programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda öğrenci, Üniversitemizde geçiş yapmak istediği önlisans/lisans programının ilgili yılındaki ÖSYS puanının karşılık gelen tam veya kısmi burslu programa ilgili burs oranıyla yerleştirilir.

Yatay Geçiş Nedir?

Üniversitenin herhangi bir bölümünde eğitim gören öğrencinin, eğitimine başka bir üniversitenin aynı bölümüne veya başka bir üniversitenin farklı bölümüne geçiş yapmasını sağlayan sistemdir.

Yatay geçiş, öğrencinin not ortalaması dikkate alındığında önlisansların 2. ve 3. yarıyılında, lisans programlarının 3. ve 5. yarıyılında yapılır.

Eğitimini normal süreler içerisinde sürdüren öğrenci ÖSYM puanıyla tüm sınıflara yatay geçiş yapabilir.

Yatay Geçiş Hangi Yöntemlerle Yapılır?

Üniversite dışı yatay geçişler not ortalaması ile geçiş ve merkezi yerleştirme puanı ile geçiş olmak üzere 2 farklı şekilde yapılabilmektedir.

Detaylı bilgilendirme aşağıda bulunan akordeon basamaklarının içeriğinde yer almaktadır.

Yatay Geçiş Takvimi

10.01.2022-21.01.2022

Yatay Geçiş Başvuruları

28.01.2022

Yatay Geçiş Başvuru Sonuçlarının Açıklanması

31.01.2022-02.02.2022

Kazanan Adayların Kesin Kayıtları

Kurumlararası ve Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuruları 10.01.2022-21.01.2022 tarihleri arasında web sayfası üzerinden online olarak yapılabilir.

*Zamanında yapılmayan veya eksik belge ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Online Başvuru için tıklayınız.

Önemli Bilgi: Yatay geçiş başvuru işlemleriyle ilgili tarafınıza yapılacak olan bilgilendirmeler, sisteme kayıt olurken girilen mail adresi üzerinden yapılacaktır. Başvuru yapan öğrencilerin mail adreslerini kontrol etmeleri gerekmektedir.

Başvuru sürecindeki sorularınızı yataygecis@fsm.edu.tr adresinden bizlere iletebilirsiniz.